Selectează o Pagină

3 Decembrie ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

3 dec. 2021

                 Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată începând cu 1992 , anual, pe data de 3 decembrie cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru categorii sociale defavorizate.

Centrul de zi pentru copiii si tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi își exprima solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap.

Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.

Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități Dorohoi pune la dispoziția beneficiarilor săi prin personal specializat,  servicii complexe de recuperare medicală prin fizioterapie, kinetoterapie, consiliere psihologică, logopedie, ergoterapie și consiliere socială.

Aparatura de fizioterapie de ultimă generație, aparatele de fitness și numeroasele dispozitive

au ca scop  facilitarea mișcărilor, punerea în funcțiune a motricității generale, recăpătarea simțurilor tactile, reflexelor și atenției.

Ergoterapia utilizează activitatea în vederea readaptării beneficiarilor . Scopul ergoterapiei este acela de a le reda independența persoanelor aflate în dificultate , fie dându-le posibilitatea  adaptării la dizabilitate, fie participând la ameliorarea problemelor de sănătate,  oferindu-le  posibilitatea reintegrării sociale, dezvoltarea deprinderilor de viață independenta, a aptitudinilor prin muncă, dezvoltarea motricității fine și a îndemânării, socializare și recreere .

Logopedia urmărește natura și formele de manifestare a tulburărilor de limbaj și propune atât metode ,cât și procedee de corectare. Acestea sunt adecvate diferitelor diagnostice logopedice, dar și particularităților individuale și de vârstă ale copilului.

Prin consiliere socială se acordă suport  persoanelor care se află într-o situație de criză sau într-un moment de dificultate ce necesită o adaptare la noi condiții de viață cu care persoana nu este familiarizată.

Toate activitățile derulate în cadrul Centrului pentru copiii și tinerii cu dizabilități se desfășoară cu respectarea normelor legale igienico-sanitare impuse în contextul pandemiei de COVID -19.

“Să recunoști deficiența unui individ este bine, să-i ameliorezi starea sau să-l vindeci este mult mai bine, să-l redai vieții sociale este totul!” ( Pearl Buck).

 

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

Documente necesare

Documente necesare

Cerere pentru Anchetă socială - Evaluare complexă și încadrare într-un grad de handicap-CJRAE Cerere pentru înscrierea copilului în cadrul Centrului de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilitǎţi NOTĂ:  Cererea  cât și celelalte acte doveditoare, se depun la Biroul...

citește mai mult
21 Martie – Ziua Mondiala a Sindromului Down

21 Martie – Ziua Mondiala a Sindromului Down

Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi își exprimă solidaritatea și respectul pentru persoanele cu Sindrom Down. În fiecare an, pe data de 21 martie, este marcată Ziua Mondiala a Sindromului Down, al...

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut