Selectează o Pagină

ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță

5 sept. 2022

Direcția de Asistență Socială  aduce la cunoștință  că familiile defavorizate ai căror copii frecventează zilnic grădinița pot beneficia de un stimulent educațional,  tichet în valoare de 105  lei/lună.

Începând cu data de 05.09.2022, la sediul Direcției de Asistenţă Socială Dorohoi, Biroul de Beneficii Sociale din Str. Dumitru Furtuna nr.14, se primesc cererile şi declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale.

Stimulentele educaționale se acordă conform Legii nr.248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate:

– copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 (venit net 557,03 lei/membru) ;

– copiilor aflați în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depășesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei.

Stimulentele educaționale se acordă numai pentru copiii înscriși care frecventează în mod regulat unitățile de învățământ preșcolar și vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte sau rechizite.

La depunere cererile vor fi însoțite de următoarele documente:

  • Copie acte doveditoare privind componența familiei BI/CI/CN(pentru toți membrii)
  • Copie după livretul de familie
  • Acte doveditoare privind înscrierea/frecventarea activităților organizate de grădiniță
  • Adeverință de salariu cu venitul net, cupon de pensie pentru pensionari, cupon de alocație, adeverință de la financiar pentru persoanele fizice autorizate, alte acte privind veniturile realizate aferente lunii anterioare depunerii cererii;

  Pentru relații suplimentare și eventuale nelămuriri ne puteți contacta la nr. de telefon 0231/617813, int.27 sau la sediul Direcției de Asistentă Socială Dorohoi, str.Dumitru Furtună nr. 14.

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

Beneficiari

Beneficiari

Beneficiază de stimulentul educațional acordat sub formă de tichete sociale pentru grădiniță, copiii din familii defavorizate, cetățeni români, care au domiciliul sau reședința în România, în vederea creșterii accesului la educație al acestora 1.Stimulentele...

citește mai mult
Baza legală de acordare

Baza legală de acordare

LEGEA nr. 248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările și completările ulterioare HOTĂRÂRE nr. 15 din 19 ianuarie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de...

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut