Selectează o Pagină

21 Martie – Ziua Mondiala a Sindromului Down

21 mart. 2022

Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi își exprimă solidaritatea și respectul pentru persoanele cu Sindrom Down.

În fiecare an, pe data de 21 martie, este marcată Ziua Mondiala a Sindromului Down, al cărei scop este de a crește gradul de conștientizare privind problemele pe care le întâmpină persoanele cu sindrom Down și familiile acestora la capitolul integrare socială și îngrijire medicală adecvată.

Persoanele cu sindrom Down au trăsături fizice și caracteristici distincte și, deși sindromul Down este permanent, majoritatea celor afectați, beneficiind de o îngrijire adecvată, pot duce o viață normală și activă.

Ca parte a societății noastre, atât copii cât și adulții cu sindrom Down, trebuie să fie pe picior de egalitate cu ceilalți membrii ai ei, să se bucure de aceleași drepturi, să beneficieze de aceleași ‘oportunități’ și ‘alegeri’.

Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

Documente necesare

Documente necesare

Cerere pentru Anchetă socială - Evaluare complexă și încadrare într-un grad de handicap-CJRAE Cerere pentru înscrierea copilului în cadrul Centrului de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilitǎţi NOTĂ:  Cererea  cât și celelalte acte doveditoare, se depun la Biroul...

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut