Direcția de Asistență Socială Dorohoi anunță că formularele de cerere-declarație pe propria răspundere în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinței pentru perioada sezonului rece: noiembrie 2024 – martie 2025 și supliment pentru energie pentru perioada noiembrie 2024 – octombrie 2025, se pot ridica pentru completare începând cu data de 14 octombrie 2024, de la sediul Serviciul Beneficii Sociale din str. Dumitru Furtuna, Nr.14, tel. 0231617813 int 18 si 27.
Programul de primire/eliberare a cererilor:
Luni – Joi 08.30 – 11.00 și 15.00 – 16.00
Vineri 08.30 – 11.00
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire și supliment pentru energie este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.
Acte necesare:
- cerere și declarație pe propria răspundere
- cartea de identitate, inclusiv mutaţia (pentru toti membrii familiei cu vârsta > 14 ani);
- certificatele de naștere (pentru membrii familiei care nu au implinit vârsta de 14 ani);
- certificat de căsătorie/ hotărâre judecătorească de divorţ / certificat de deces (după caz);
- adeverința de salariu cu venitul net (inclusiv valoarea bonurilor de masă) aferent lunii anterioare ( Septembrie/Octombrie) ;
- cupoane indemnizații (de handicap/ de şomaj/ pentru creșterea copilului), alte acte privind veniturile realizate (Septembrie/Octombrie);
- cupoane de pensie pentru pensionari – luna August 2024;
- acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende, arendă, subvenţii APIA,etc;
- cartea de identitate a autoturismului care sa ateste vechime mai mare de 10 ani ;
- contractul de proprietate sau de închiriere a locuinţei;
- facturi complete de gaze naturale și energie electrică
- documente autorizate care sa ateste existenta unei surse de încalzire cu gaze naturale/ energie electrică(act de verificare periodică a centralei termice, convector, arzătoare în sobe);
- extrasul de cont bancar (doar pentru cei care se încalzesc cu lemne).
Ajutorul pentru energie electrică se acordă consumatorilor vulnerabili care nu deţin altă formă de încălzire;
Familiile și persoanele singure care au in proprietate cel putin unul dintre bunurile cuprinse in Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului social şi a ajutorului pentru încălzirea locuinţe, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței.
Dacă cel puţin unul dintre membrii familiei deţine, în calitate de titular, unul sau mai multe depozite bancare, a căror sumă totală este mai mare de 3 ori faţă de valoarea câştigului salarial mediu brut prevăzut de Legea asigurărilor sociale de stat, aceștia nu pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei.
Titularii ajutoarelor pentru încălzire și ai suplimentului pentru energie sunt obligați să comunice orice modificare intervenită în situația locativă, componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data de la care a intervenit modificarea. Comunicarea modificărilor se face prin depunerea unei noi Cereri – declarație pe propria răspundere pe propria răspundere însoțită de documentele doveditoare care justifică modificarea.