Selectează o Pagină

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINANCIARE

15 sept. 2023

Ajutoare de urgență de peste 1,2 milioane lei au fost aprobate de Guvern, pentru sprijinirea a 306 familii și persoane singure, aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, conform  HG nr. 780 din 31.08.2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 791 din 01.09.2023.

Astfel, pentru municipiul Dorohoi, a fost aprobată sumă totală de 9.500 lei pentru 3 familii/persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, dintr-un număr total de 11 de dosare aprobate pentru județul Botoșani.

Beneficiarii acestora sunt invitați astazi 15.09.2023 la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială  Botosani pentru a ridica ajutorul aprobat.

În urma anchetelor efectuate de către salariatii din cadrul  Direcţiei  de Asistenţa Socială Dorohoi şi a demersurilor făcute către AJPIS Botoşani, în perioada 2013-2023, s-au instrumentat un număr de 269 dosare pentru acordarea unor ajutoare financiare guvernamentale, pentru familii/persoane singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi (incendii, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase), probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Până la această dată  au fost aprobate 254 dosare în sumă totală de  800.600 lei,  pentru  familiile sau persoanele singure din Municipiul Dorohoi care au solicitat sprijin în vederea obţinerii unui ajutor guvernamental, alte 15 dosare aflându-se, la momentul actual, în etapa de evaluare.

D-nul primar al Municipiului Dorohoi aminteşte populaţiei aflate în situaţii socio-economice dificile, care se află în situaţii de necesitate apărute ca urmare a unor calamităţi naturale, incendii, accidente, epidemii, epizootii, precum şi în alte situaţii deosebite care pot duce la apariţia sau sporirea riscului de excluziune socială, care suferă de boli grave, dovedite cu acte medicale de specialitate, persoane ce necesită investigaţii medicale, intervenţii chirurgicale, tratamente medicale de specialitate,  cheltuieli care nu pot fi suportate de către familii cu un venit redus, să  solicite  sprijin în vederea obţinerii unui ajutor financiar guvernamental.

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

Fii Voluntar!

Fii Voluntar!

Căutăm persoane pline de pasiune și dorință de a face o diferență în lumea din jurul nostru. Dacă ești gata să îți pui talentul și energia în slujba unei cauze nobile, acum este momentul să te implici și să fii parte din schimbarea pe care dorim să o vedem...

citește mai mult
Ziua Mondiala a Sindromului Down

Ziua Mondiala a Sindromului Down

Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi își exprimă solidaritatea și respectul pentru persoanele cu Sindrom Down.   În fiecare an, pe data de 21 martie, este marcată Ziua Mondiala a...

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut