Selectează o Pagină

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ACORDAREA DE AJUTOARE FINANCIARE

12 oct. 2022

Ajutoare de urgență de peste 900.000 lei pentru sprijinirea a 218 familii și persoane singure cu probleme sociale grave.

Conform  HG nr. 1185 din 29.09.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 961 din  03.10.2022, Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 929.100 lei pentru sprijinirea a 218 familii și persoane singure, care fie se află în situații de necesitate în urma unor incendii sau fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

Astfel, pentru municipiul Dorohoi,  au fost aprobate  un număr de 7 dosare în sumă totală  de 25000 lei, dintr-un număr total de 7 de dosare aprobate pentru județul Botoșani.

Astăzi 12.10.2022 s-au virat  în contul beneficiarilor,  sumele reprezentând ajutoare financiare aprobate.

În urma anchetelor efectuate de către salariații din cadrul  Direcției  de Asistență Socială Dorohoi și a demersurilor făcute către AJPIS Botoșani, în perioada 2013-2022, s-au instrumentat un număr de 241 dosare pentru acordarea unor ajutoare financiare guvernamentale, pentru familii/persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de calamități (incendii, inundații, fenomene meteorologice periculoase), probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Până la această dată  au fost aprobate 223 dosare în sumă totală de  700.600 lei,  pentru familiile sau persoanele singure din Municipiul Dorohoi care au solicitat sprijin în vederea obținerii unui ajutor guvernamental, alte 18 dosare aflându-se, la momentul actual, în etapa de evaluare.

D-nul primar al Municipiului Dorohoi amintește populației aflate în  situații socio-economice dificile, care suferă de boli grave, dovedite cu acte medicale de specialitate, persoane ce necesită investigații medicale, intervenții chirurgicale, tratamente medicale de specialitate,  cheltuieli care nu pot fi suportate de către familii cu un venit redus,  să  solicite  sprijin în vederea obținerii unui ajutor financiar guvernamental.

     

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

Fii Voluntar!

Fii Voluntar!

Căutăm persoane pline de pasiune și dorință de a face o diferență în lumea din jurul nostru. Dacă ești gata să îți pui talentul și energia în slujba unei cauze nobile, acum este momentul să te implici și să fii parte din schimbarea pe care dorim să o vedem...

citește mai mult
Ziua Mondiala a Sindromului Down

Ziua Mondiala a Sindromului Down

Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi își exprimă solidaritatea și respectul pentru persoanele cu Sindrom Down.   În fiecare an, pe data de 21 martie, este marcată Ziua Mondiala a...

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut