Selectează o Pagină

O incursiune spirituală și culturală memorabilă pentru persoanele vârstnice din Dorohoi

17 mai 2023

Pe 16 mai 2023, U.A.T. Dorohoi, Direcția de Asistență Socială, prin intermediul Centrului de zi pentru persoane vârstnice, a organizat o activitate de socializare și petrecere a timpului liber pentru locuitorii vârstnici ai municipiului Dorohoi.

Participanții au avut posibilitatea să viziteze, în primul rând, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, unde au putut admira frumusețea bisericii și a obiectelor de cult care se află în interiorul său. Au fost încântați să afle despre istoria, tradițiile și cultura orașului Iași.

La Grădina Botanică au putut să se bucure de natură, să admire florile și să-și îmbogățească cunoștințele despre diferitele specii de plante și animale. Participanții au fost uimiți de frumusețea peisajelor și de bogăția naturii.

Aceștia au beneficiat de o prezentare a trecutului întregii Moldove istorice, din cele mai vechi timpuri și până în perioada contemporană la Muzeul de Istorie a Moldovei și au admirat piese din domenii precum meșteșug, instalații tehnice țărănești, textile de interior, port popular, arhitectură tradițională și multe altele la Muzeul Etnografic al Moldovei.

Activitatea a fost una extrem de reușită și s-a bucurat de un mare succes, participanții fiind încântați de obiectivele turistice și de oportunitatea de a redescoperi Iașiul. S-a dovedit a fi o experiență minunată pentru persoanele vârstnice care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea comunității noastre.

Mulțumim Domnului Primar Ing. Dorin Alexandrescu, Domnului Director ec. Radu Dan Surdu care au demonstrat încă o dată angajamentul dumnealor față de comunitatea locală și au oferit o experiență memorabilă pentru cei implicați în această activitate.

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

Nunta de aur 2023

Nunta de aur 2023

Zilele Municipiului Dorohoi din acest an s-au incheiat cu un eveniment cu o mare încărcătură emoțională, prin care administrația locală a dorit să omagieze cuplurile de aur ale orașului, într-o ceremonie care a avut ca locație Magica Restaurant. Această inițiativă a...

citește mai mult
Turneul de toamnă la Table 29 septembrie 2023

Turneul de toamnă la Table 29 septembrie 2023

În data de 29 septembrie 2023 ora 11:00 iubitorii jocului de table au șansa să demonstreze că sunt cei mai buni la Table, competiție organizată de U.A.T. Dorohoi, Direcția de Asistență Socială,  cu ocazia zilelor Municipiului la Centrul de zi pentru persoane...

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut