Selectează o Pagină

TIPURI DE AJUTOARE

18 iul. 2022

  • Ajutoarele pentru încălzirea locuinței

Familiile  care au un venit lunar de pana la 1386 lei pe membru de familie și persoanele singure care au un venit lunar de pana la 2053 lei,

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței se definesc în funcție de sistemul de încălzire utilizat și se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire, acesta fiind cel principal utilizat:

 

  • ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică furnizată în sistem centralizat, denumit în continuare ajutor pentru energie termică;
  • ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie electrică, denumit în continuare ajutor pentru energie electrică;
  • ajutor pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale,
  • ajutor pentru încălzirea locuinței cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri,denumit în continuare ajutor pentru combustibili solizi sau petrolieri.

 

Perioada de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinței este cuprinsa intre data de 1 noiembrie a anului curent și data de 31 martie a anului următor.

  • Suplimentul pentru energie

Familiile  care au un venit lunar de pana la 1386 lei pe membru de familie și persoanele singure care au un venit lunar de până la 2053 lei,  beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

  • 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
  • 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
  • 10 lei/lună pentru consumul de energie termică;
  • 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Suplimentul pentru energie se acordă cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.

În situația în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

CONDIȚII DE ACORDARE

CONDIȚII DE ACORDARE

Ajutorul pentru încălzirea locuinței si a suplimentului pentru energie se acorda pe baza cererii si a declarației pe propria răspundere a solicitantului privind componenta familiei si veniturile acesteia, însoțita de actele doveditoare. Cererea se depune de către...

citește mai mult
Documente necesare

Documente necesare

Cerere și declarație pe propria răspundere - acordare beneficii sociale Acte doveditoare privind componența familiei: -Copie după BI/CI, inclusiv mutația( pentru membrii familiei care au buletin) - 2 exemplare; -Copie după certificatele de naștere(pentru membrii...

citește mai mult
CUANTUM

CUANTUM

CUANTUM AJUTOR PENTRU ÎNCĂLZIREA  LOCUINȚEI/SUPLIMENTUL PENTRU ENERGIE Sezon rece (01 noiembrie-31 martie) Dacă singura sursa de energie utilizata este energia electrica, cuantumul suplimentului este de 70 lei /luna.

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut