Selectează o Pagină

2 Aprilie –Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

2 apr. 2022

Copiii cu autism au emoții. Ei trăiesc la fel ca noi toți: iubirea, supărarea, dorul, satisfacția, tristețea. Doar modul de exprimare este diferit!

Începând cu anul 2007, în ziua de 2 aprilie, odată cu rezoluția Organizației Națiunilor Unite este marcată la nivel Mondial, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului cu scopul de a contribui la informarea societății privind tulburarea de spectru autist și nevoia de acceptare și integrare a persoanelor cu autism, dar și a familiilor acestora.

Autismul este o tulburare caracterizată de scăderea capacității de a interacționa în plan social și de a comunica, de un comportament stereotip și repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani.

Nu există un tratament medicamentos care să vindece autismul, dar cu terapie timpurie intensivă până la 47% dintre copiii cu autism pot trai o viață independentă.

Ca în fiecare an, Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături și susține persoanele cu autism, precum și aparținătorii acestora în această zi specială.

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

Documente necesare

Documente necesare

Cerere pentru Anchetă socială - Evaluare complexă și încadrare într-un grad de handicap-CJRAE Cerere pentru înscrierea copilului în cadrul Centrului de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilitǎţi NOTĂ:  Cererea  cât și celelalte acte doveditoare, se depun la Biroul...

citește mai mult
21 Martie – Ziua Mondiala a Sindromului Down

21 Martie – Ziua Mondiala a Sindromului Down

Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi își exprimă solidaritatea și respectul pentru persoanele cu Sindrom Down. În fiecare an, pe data de 21 martie, este marcată Ziua Mondiala a Sindromului Down, al...

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut