Selectează o Pagină

Anunț procedură persoane fără adăpost

24 dec. 2021

Direcția de Asistență Socială Dorohoi aduce la cunoștința cetățenilor procedura operațională care se aplică în cazul persoanelor fără locuință, identificate pe raza administrativ teritorială a municipiului Dorohoi.

 

Beneficiari:

Persoane fără locuință cu domiciliul pe raza administrativă a Municipiului Dorohoi.

 

  1. Identificarea cazurilor:

Persoanele aflate în risc de hipotermie, identificate pe teritoriul municipiului Dorohoi, de către echipajele de patrulare ale Poliției Municipale și Jandarmeriei sau Poliției Locale vor fi legitimate de către acestea, în scopul stabilirii domiciliului.

Dacă se constată că persoana aflată în dificultate nu are o locuință sau aparținători legali, va fi solicitată intervenția echipajelor Serviciului de Salvare sau SMURD, care sunt dotate cu mijloacele necesare pentru transportul în siguranță al acestor persoane.

 

  1. Realizarea triajului epidemiologic:

Persoanele fără locuință vor fi preluate de către echipajele medicale mobile și transportate la Spitalul Municipal Dorohoi – Unitatea de Primiri Urgențe unde,  vor fi evaluate din punct de vedere medical și vor fi testate pentru SARS-COV2, urmărindu-se în special dacă suferă de boli contagioase sau cronice.

Cetățenii diagnosticați cu astfel de afecțiuni vor rămâne în grija Spitalului Municipal Dorohoi până la ameliorarea stării de sănătate, iar cei cu o stare de sănătate satisfăcătoare vor primi un aviz din partea medicului de serviciu pentru a putea părăsi incinta spitalului. După eliberarea avizului medical vor fi anunțate:

  • reprezentanții Poliției Locale pentru a asigura transportul la adăpostul de noapte
  • persoanele responsabile din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi care vor realiza documentele necesare în vederea cazării acestora în cadrul adăpostului amenajat în acest scop și asigurarea hranei.

 

  1. Transportul persoanelor la Adăpostul de Noapte:

Va fi asigurat de către Poliția Locală a Municipiului Dorohoi.

 

  1. Preluarea cazurilor in Adăpostul de noapte

Va fi realizată de către responsabilul Direcției de Asistenta Socială Dorohoi.

 

Cetățenii municipiului Dorohoi  pot sesiza autoritățile responsabile despre apariția unor cazuri  prin apel  la numărul de urgență  112 sau prin înștiințarea Poliției Locale la tel. 0231610144 sau 0231610133.

În prezent în adăpostul de noapte pentru persoane fără locuință, aflat în administrarea D.A.S. Dorohoi, situat în strada Drochia nr.2 ap. 8 , sunt cazate  persoane care beneficiază de condiții bune de locuire și hrana.

Facem mențiunea că adăpostul de noapte este destinat persoanelor fără locuință cu domiciliul în municipiul Dorohoi.

Ramai informat si vezi si alte articole

Mai multe articole din categorie

DESCRIERE SERVICIU

DESCRIERE SERVICIU

Serviciul social "Adăpostul de noapte" se organizează şi funcţionează cu respectarea principiilor generale care guvernează sistemul naţional de asistenţă socială, precum şi cu principiile specifice care stau la baza acordării serviciilor sociale prevăzute în...

citește mai mult
Documente necesare

Documente necesare

cerere persoane fără adăpost; copie după actul de identitate valabil; documente cate atesta veniturile; acte medicale/aviz medical care atesta starea de sănătate a acestora. NOTĂ:  Cererea cât și celelalte acte doveditoare, se depun la Biroul Servicii Sociale din...

citește mai mult
Legislație – Adăpostul de noapte

Legislație – Adăpostul de noapte

Legislație specifică:   LEGE nr. 292 din 20 decembrie 2011 asistenței sociale, cu modificările și completările ulterioare, LEGE nr. 197 din 1 noiembrie 2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, LEGE nr. 116 din 15 martie 2002privind...

citește mai mult

Doriți să aflați mai multe informații?

Vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Acord

Share This
Sari la conținut